3. 11. 2015, Zpravodajství

Gaučink s Jirkou Turkem: Od kolínského Mimoriálu k Letní Letné!

V rámci projektu GAUČING V CIRQUEONU se ve čtvrtek 12. listopadu od 20:00 uskuteční promítání záznamů novocirkusových představení, která se odehrávala na kolínském Mimoriálu . Svým komentářem je doplní  zakladatel a dramaturg festivalu Letní Letná Jiří Turek.

Jiří Turek společně s Davidem Dvořákem realizovali v Kolíně zcela nový koncept divadelního a zároveň pouličního festivalu nonverbálního divadla. Byl jeden z prvních, kde se začal poprvé objevovat nový cirkus. Jiří Turek později založil festival Letní Letná, který je v současné době největším novocirkusovým festivalem v České republice. Jaká byla cesta z Kolína až na Letnou? Na toto téma přijde vyprávět Jiří Turek přímo do CIRQUEONU.

„Byla to nádherná podívaná na život artisty – umělce v cirkuse – svět s nevídaně krásnými akrobatickými výkony…“ Vzpomínala v Tanečních listech na druhý ročník festivalu Kašparův kolínský memoriál (později Mimoriál) a představení Cirque dʼImages Daniela Gulka novinářka a divadelní historička Ladislava Petišková.