10. 3. 2016, Zpravodajství

FUN FATALE

Jubilejní pátý ročník mezinárodního festivalu Fun Fatale, na kterém vystupují výhradně ženy, bude hostit ve dnech 1. až 3. dubna akrobatky ze Švýcarska, Švédska, z Kanady, Ruska a Německa. V hlavním programu čekají návštěvníky kratší sólové inscenace z dílny tuzemských i zahraničních performerek a velice úspěšný mezinárodní kabaret – jde o pravidelný komponovaný večer plný neobvyklých akrobatických čísel. 

Z domácí scény se na festivalu představí Cirkus TeTy a jejich Husí krky a také performance Elišky Brtnické – Enola, které mělo premiéru 9. 2. 2016 v Experimentálním prostoru NoD.  Akrobacie na visuté hrazdě, tanec a papír – to jsou hlavní prvky představení inspirovaného knihou Sadako a tisíc jeřábů.

V doprovodném programu budou moci návštěvníci volně diskutovat o cirkusové umělecké tvorbě, kterou vede Lucie N´Duhirahe. Pro příznivce nového cirkusu a akrobacie budou připraveny také workshopy vzdušné a pozemní akrobacie pod vedením zkušených lektorek.Mimopražští diváci mohou navštívit Fun Fatale také v Jihlavě a Bratislavě.

Podrobný program festivalu, včetně informací o vstupenkách a workshopech, najdete na www.funfatale.cz nebo na festivalovém facebooku Fun Fatale.