17. 5. 2016, Zpravodajství

Sandrine Juglaire diktovala v Cirqueonu

Na přelomu února a března 2016 proběhla v rezidenčním prostoru v CIRQUEONU desetidenní rezidence jedné z laureátek posledního kola evropského projektu Circus Next – Sandrine Juglair.

Hlavním posláním pětiletého projektu podpořeného programem Culture, který koordinuje pařížská kancelář Jeunes Talents Cirque Europe, je podpora mladých a talentovaných evropských umělců v oblasti nového cirkusu. Letošní ročník je posledním a bude zakončen speciální „European season of Circus Art“, která Evropě představí laureáty ze všech ročníků od počátku fungování programu a do které se zapojí i Cirkopolis festival 2017.

Stejně jako dalších 6 podpořených laureátů byla Sandrine  na podzim roku 2015 vybrána odbornou porotou v belgickém Neerpeltu se svým sólovým projektem DIKTAT, na kterém začala následně usilovně pracovat (od listopadu 2015 do června 2016). Circus Next nabízí v tomto období řadu rezidenčních pobytů, kde mohou umělci v klidu tvořit a zároveň se setkat se zajímavými lidmi a odnést si nové podněty.

Na závěr své rezidence předvedla Sandrine work-in progress DIKTATU, kde měla možnost si vyzkoušet co funguje před publikem a co naopak ne. I pro nás rezidence byla trochu výzva, jelikož jsme poprvé v Rezidenční hale instalovali Čínskou tyč:) 

Držíme palce na červnové oficiální prezentace v Théâtre de la Cité internationale v Paříži.

 

EU flag cult EN-01

 

Logo Circus Next 30.03 

Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie.

Za obsah sdělení odpovídá výlučně autor. Sdělení nereprezentují názory Evropské komise a Evropská komise neodpovídá za použití informací, jež jsou jejich obsahem.