11. 10. 2016, Zpravodajství

Víkendové workshopy v CIRQUEONu – s Losers Cirque Company a se Stephi N’Duhirahe

Kromě pravidelných kurzů vypisuje nyní CIRQUEON také víkendové workshopy. Během zimního semestru se budou konat čtyřikrát, a to s dvojím zaměřením – párová akrobacie s Lukášem Macháčkem a závěsná akrobacie se Stéphanie N’Duhirahe . Hlásit se můžete již nyní!

PÁROVÁ AKROBACIE S LOSER(S)

Kdy: 5. – 6. 11.  2016 a  10.-11.12. 2016 10:00-14:00

CIRQUEON a členové LOSER(S) – jedné z nejoblíbenějších českých novocirkusových company si pro vás připravili workshop párové akrobacie. Dva čtyřhodinové bloky se zaměřením na přípravu, techniku a bezpečnost provedení párových prvků. Individuální příprava performerů, důležité momenty spolupráce obou partnerů. Statické i dynamické techniky v párové akrobacii, popřípadě jejich kombinace, kdy párová akrobacie ne vždy znamená silová.Lektoři nechávají prostor pro rozvoj vlastních a dosud naučených technik. Vítány jsou nejen smíšené páry, ale i mužské, ženské nebo trojice.

Obtížnost bude individuálně přizpůsobena zkušenostem a dovednostem návštěvníků workshopu, ale preferujeme zvládnuté gymnastické základy.

Lektoři: Lukáš Macháček. Se sportovní gymnastikou začal ve 14, poté se začal závodně věnovat sportovní akrobacii. Nyní je součástí Loser(s) a vidět ho můžete v inscenacích The Loser(s), Walls and Handbags a Beach Boy(s). Jana Telcová začínala se sportovní gymnastikou v 5 letech a s akrobacií v 9 letech a později si odskočila na několik let k akrobatickému rock’n’rollu. Jana také vystupuje v inscenaci The Loser(s). Nejen společně byli více než 15 let v reprezentaci sportovní akrobacie, jako smíšený, Jana i jako ženský pár TJ Bohemians Praha.

 

ZÁVĚSNÁ AKROBACIE SE STEPHI N’DUHIRAHE

Kdy: 26.-27.11. 2016 a 28. –29. 1. 2017   10:00-14:00 

Kreativita na laně. Workshop plný hledání nových přechodů mezi prvky, různých stylů pohybu a vlastního bytí ve vzduchu. Kurz je určen pro mírně pokročilé a pokročilé studenty.

Lektor: Stéphanie N’Duhirahe je umělkyně a akrobatka pocházející ze Švýcarska. Zaměřuje se na vzdušnou akrobacii na šálách a především na vertikálním laně. V Cirqueonu působí jako lektorka intenzivních kurzů Závěsné akrobacie. Stéphanie vystudovala cirkusovou školu v Québecu, jejím oborem byla vzdušná akrobacie se specializací na vertikální lano. Techniky vzdušné akrobacie učila děti i dospělé ve Švýcarsku (l’Ecole Rudolf Steiner, Geneva; L’Elastique citrique, Circus school of Nyon), Kanadě (l’Ecole de Cirque de Québec) a v současnosti kromě Cirqueonu učí v Praze i v Kulturním centru Mlejn. V minulých letech Stéphanie spolupracovala s kanadským souborem Cirque du Soleil, účastnila se několika švýcarských festivalů (Paléo Festival, Festival Far°, Festival Les Six Pompes) a roce 2009 společně s Morgane Widmer založily soubor Des pieds perchés, společně je můžeme vidět v představení Foutaise, které se hraje v pražském KD Mlejn. Více informací o Stéphanii a jejích akticvitách můžete najít zde: www.artnrope.com

Hlásit se můžete zde, pro více informací pište na kurzy@cirqueon.cz

Cena: 900 Kč při platbě předem či 1100 Kč na místě.