18. 10. 2016, Zpravodajství

MIME FEST 2016

Od 31. 10. do 4. 11. 2016 se v pražském Paláci Akropolis uskuteční MIME FEST  – hvězdy jako belgické klaunské duo Okidok, La Comédie des Masques, premiéra skupiny KREPSKO anebo exotická čínská opera – to vše můžete očekávat již na přelomu října a listopadu!

PROGRAM:

31 / 10 20:00

LA COMÉDIE DES MASQUES (D): BORIS BRONSKI
Jméno „Boris Bronski“ představuje archetyp muže v dementním dramatu se sebou samým. Bez jediného slova a s fascinující metafyzickou poezií zrcadlí naše lidské tváře v originálních maskách, se kterými proměňuje banální životní situace do dramatické a komické velikosti.
Více informací »

01 / 11 20:00
KREPSKO (FIN/CZ): ANNA BERTHA CECILIA
AnnaBerthaCecillia je nonverbální představení o abecedě. Malá kolekce vizuálně silných příběhů – portrétů žen. Každý příběh vzniká na základě jednoho písmene – počátečního písmene slov, které je stejné, napříč různými jazyky.
Více informací »

02 / 11 20:00
SQUADRA SUA (CZ): MONSTERA DELICIOSA
Nejnovější představení pro divadelní prostor “Monstera Deliciosa” je hořkosladké ponoření se do nitra, ve kterém tři muži vítají do svých životů křehkost, vystupují na nebesa a usilují si o život. Tři klauni v ideálním prostoru, ve kterém nemohou žít.
Více informací »

03 / 11 20:00
NORTHERN KUNQU OPERA THEATRE (CHN): PIVOŇKOVÝ PAVILON
Kchun-čchü je tradiční čínský operní styl, a v opeře Pivoňkový pavilon předkládá příběh o lásce mezi Kráskou Tu Li-niang a bakalářem Liou Meng-mejem. Přestože si Krásčin otec přál, aby se učila ctnostem manželky, její srdce toužilo po svobodě a tak utekla do květinové zahrady obdivovat jaro….
Více informací »

04 / 11 20:00
OKIDOK (BE): SLIPS INSIDE
Připravte se na veliký, mimořádný a neuvěřitelný skok ve spodním prádle! V provedení obrýleného hubeňoura a podsaditého mužíka v letecké čepici korunuje tento vzdušný trik neodolatelné Slips inside, nejnovější show skupiny Okidok. Vybaveni pouze svými slipy, soutěží Albert a Baudoin, kdo vykoná nejneuvěřitelnější počet kliků, kdo předvede nejkrásnější taneční krok či nejdestruktivnější Kung Fu.
Více informací »