9. 5. 2017, Zpravodajství

Nechte se inspirovat. CASA se představuje

CASA (Circus Arts and Street Arts Circuits), evropský program pěti uměleckých organizací podporující současný cirkus a pouliční umění, představuje své nové multimediální webové stránky. Stěžejními novinkami jsou zde zejména videa a ukázky rozhovorů s odborníky z jednotlivých evropských zemí. Inspiraci a zajímavé zkušenosti zde naleznou nejen profesionálové z oboru, ale i laická veřejnost.

 

Mezi zásadní novinky CASA se řadí „multimediální průvodce“, které poskytují informace mapující pět odlišných kulturních kontextů včetně přímých odkazů na další online informace. Nedílnou součástí jsou videa a ukázky rozhovorů s profesionály ze všech pěti zemí, tedy ze Španělska, Švédska, Belgie, Finska a Česká republiky.

Z České republiky zde naleznete například rozhovor s Matějem Halašem, který stojí za festivalem Živá ulice, s ředitelkou CIRQUEONu-Centrum pro nový cirkus, Šárkou Maršíkovou, Liborem Kasíkem, zakladatelem UFFO Trutnov a festivalu Cirk-UFF či režisérem a zakladatelem Divadla Continuo, Pavlem Šťouračem, který aktuálně působí na umělecké škole The Accademia Teatro Dimitri v Itálii.

Společně s profesionály z dalších zemí poskytují inspirativní příklady z praxe, dotknou se i témat jako je rozvoj publika, vystavění cirkusové show či marketingu a komunikace na sociálních sítích.

 

Pro více inspirace klikejte na www.casa-circuits.eu

CASA je evropský projekt realizovaný pěti uměleckými organizacemi: MiramirO (Belgie), SirkusInfo Finsko (Finsko), Cirqueon (Česká republika), FiraTàrrega (Španělsko) a Subtopia (Švédsko). Výsledek jejich spolupráce má pomoci profesionálům z oblasti současného cirkusu a pouličního umění v úsilí a podpořit jejich schopnost pracovat na mezinárodní úrovni. Webová stránka umožní přístup k odborným znalostem a kvalitním informacím a usnadní sdílení znalostí a know how pro rozvoj přístupu a metod práce. Průvodci zároveň neposkytují komplexní přehled aktuálního dění v oblasti nového cirkusu a street artu ve vybraných zemích. Jedná se o výsledek pečlivého výběru a profesionálního zaměření organizací, které tyto průvodce vytvořily.Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie, v rámci programu Kreativní Evropa.