28. 5. 2017, Zpravodajství

Soubor Tantehorse se otevírá nové generaci

Pro svůj nový projekt FAMILY THERAPY hledá soubor Tantehorse tanečníky, performery a výtvarníky. Premiéra projektu pod uměleckým vedením Miřenky Čechové a Dominiky Špalkové proběhne v říjnu 2018.

Novým projektem soubor otevírá možnost mladým performerům z taneční a divadelní oblasti pokračovat ve vzdělaní směrem k autorské tvorbě v kontextu současných performativních žánrů.  A zároveň nabízí možnost mladým výtvarníkům spolupracovat v tvůrčím dialogu s performery a proniknout do žánru současného tance, fyzického a objektového divadla. Projekt bude probíhat v intenzivních tvůrčích blocích, které budou uvedeny workshopem s vybranou osobností z oblasti divadla, tance, výtvarného umění, psychologie a uměleckého aktivismu. Poslední měsíc bude věnován přípravě nového představení, vycházejícího ze získaného materiálu.

Účastníci se seznámí s tvůrčími technikami zahrnujícími režijní, dramaturgické a choreografické myšlení, které budou přímo aplikovat na vznikající společné dílo. Hlavní fokus bude kladen na vytáření vlastního originálního fyzického jazyka, na kladení otázek po významu zobrazovaného, na tvorbu osobitého jevištního charakteru, na práci s objektem a na kompozici pohybových a výtvarných prvků.

Požadavky pro tanečníky:

Zájem o autorskou tvorbu, silná fyzická průprava, znalost současných tanečních/pohybových/performat ivních technik, vlastní jevištní zkušenost, kreativní myšlení, schopnost improvizace. CV a video (sólové nebo skupinové práce) posílejte do 9. června na judita.hoffmanova@tantehors e.cz (do předmětu: „Výzva pro performery“)

Workshop/Audition pro tanečníky, performery a herce proběhne 26. a 27. 6. 2017.

Požadavky pro výtvarníky:

Přítomnost na vybraných tvůrčích blocích společně s performery, schopnost vést dialog v performativním jazyce, finalní navržení výtvarné koncepce představení, realizace koncepce a supervize výroby. CV, motivační dopis a odkaz na portfólio posílejte do 9. června na judita.hoffmanova@tantehorse.cz (do předmětu: „Výzva pro výtvarníky“).

Více informací na tantehorse.cz.