14. 8. 2017, Zpravodajství

Letní Letná: Žonglování pro děti i dospělé, začátečníky i pokročilé

Na letošní Letní Letné se bude žonglovat o sto šest!

Bratři v tricku, Cirqueon a ART Prometheus přišli s nápadem věnovat tomuto cirkusovému umění jeden celý den. 27. srpna si tak na Letnou můžete přijít užít Den žonglování od 10 až do 20:30 hodin.

Žonglování, nad jehož pozitivními vlivy na člověka žasnou vědci mnoha oborů z celého světa, můžeme nazývat cirkusovou disciplínou, uměním, zábavou, cvičením, relaxací, meditací, sportem, terapií… Věnovat se mu může opravdu každý, jak dokazuje americký žonglér Craig Quat, se kterým jsme se před nedávnem měli možnost setkat v Cirqueonu (reportáž Adama Jarchovského z žonglérských workshopů najdete tady). Prezentace Craigových pomůcek – QUAT PROPS – bude probíhat v prostoru před dětskou scénou.

Adam provede úplné začátečníky Jednou hodinou žonglování a pro profesionály je připravena master class s Filipem Zahradnickým a žonglérský trénink Juggle Jam. Na nejmenší diváky bude čekát Václav Jelínek se svým představením Pan Václav a kouzelný pytel a oba Bratři v tricku, žongléři z Cink Cink Cirk, studenti Cirqueonu a další se společně představí ve večerní Gala show. Přijďte si užít den věnovaný jen a jen žonglování! Kompletní program a další informace najdete na webu festivalu.

 

Organizátoři Letní Letné pro vás ale nachystali mnohem víc (ne jen) cirkusových dílen! Lektoři a studenti z Cirqueonu se vám budou věnovat ve speciálních cirkusových dílnách, které budou probíhat 18. – 26. srpna a 2. – 3. září od 14 do 17 hodin. Využijte jedinečné příležitosti a zkuste si cirkus na vlastní kůži. Moc se na vás těšíme!