4. 6. 2018, Aktuality Cirqueonu

CIRQUONAUTI: premiéra nového představení našich teenagerů v Paláci Akropolis

12. 6. 2018 20:00 Palác Akropolis / Mladí akrobati ze souboru CIRQUONAUTI představí svou první autorskou inscenaci s názvem Kolemjdoucí. Pod vedením lektorek z CIRQUEONu se naši studenti podíleli na psaní scénáře, vyzkoušeli si práci dramaturgů, ale také aranžovali prostory nebo vybírali hudbu. Novocirkusové techniky poskládané do netradičního příběhu shlédnou diváci Paláce Akropolis v úterý 12. června.

Devět měsíců tvrdě trénovali a nyní vystoupí na pódiu Paláce Akropolis s inscenací Kolemjdoucí reprezentující umění nového cirkusu. Studenti ze souboru CIRQUONAUTI pod vedením artistek Stéphanie N’Duhirahe a Cécile da Costa secvičili představení postavené na akrobatických výkonech, které však doprovází i divadelní, taneční a hudební prvky. Díky tomuto propojení se před očima diváků bude odvíjet poutavý děj. „Obdivuju sílu téhle party, její chuť pracovat a bavit se. Každý člen je jiný, ale dokážou se domluvit a respektovat odlišnosti ostatních. V téhle mladé generaci vidím naději. Kdybychom si z nich všichni vzali příklad, žili bychom v lepším světě,“ myslí si Stéphanie N’Duhirahe, jedna z vedoucích uměleckého souboru CIRQUONAUTI.

Talentovaní teenageři se navíc podíleli na dramaturgii a scénografii, sami vybírali hudbu a navrhovali kostýmy. „Chtěli jsme společně s mladými akrobaty vytvořit dobré představení, ze kterého bychom měli radost, a mohli jsme na sebe být všichni pyšní. A to se povedlo. Nejvíc nás ale těší, že jsme spolu při zkoušení strávili krásné chvíle, a dnes jsem hrdá, když mohu sledovat tyhle skvělé mladé lidi na jevišti,“ líčí své pocity Cécile da Costa, druhá z vedoucích uměleckého souboru CIRQUONAUTI.

Projekt sdružuje teenagery, kteří se už několik let účastní kurzů CIRQUEONu. Díky němu získají potřebné dovednosti k vytvoření vlastního představení. Zároveň tak naplňují i dlouhodobé směřování CIRQUEONU, jehož cílem je poskytovat zázemí (nejen) mladým lidem s láskou k akrobacii a umění, dále je rozvíjet a hlavně podporovat v tom, co je baví.

Představení Kolemjdoucí souboru CIRQUONAUTI začíná v úterý 12. června ve 20 hodin. Vstupenky je možné zakoupit online na stránkách Paláce Akropolis, v jeho kavárně nebo v síti GoOut. Lístky stojí 200 korun.