6. 6. 2019, Zpravodajství

Ostravský festival Cirkulum počtvrté

7. – 9. 6. 2019, Ostrava / Tři dny nabité zážitky, pět scén, na kterých vystoupí hvězdy nového cirkusu i místní umělci – tak by měl vypadat čtvrtý ročník mezinárodního festivalu nového cirkusu a pouličního divadla Cirkulum.

Stejně jako v minulosti se i tentokrát podařilo do Ostravy dostat řadu špičkových umělců a souborů z celého světa. Letos jich bude čtyřiadvacet a kromě domácích se představí umělci z Německa, Velké Británie, Chorvatska, Švédska, Itálie, Francie, Chile, Izraele, Nového Zélandu a premiérově i z USA.

„Každý umělec, který do Poruby přijede, má svou kvalitu. Ať už divák navštívi jakékoli představení, a je jedno zda exteriérové nebo interiérové, měl by odcházet plný zážitků. Pokud bych měl ale vybrat jedno z představení, tak by to bylo asi vystoupení Final mezinárodního souboru Analog,“ říká ředitel festivalu Václav Pokorný.

Program, který se odehraje na pěti scénách, začne v pátek 7. června v 16 hodin slavnostním zahájením na Alšově náměstí a skončí v neděli večer, kdy v aule VŠB-TUO vystoupí soubor Analog.