Zkus cirkus i ty! Cirkus BASE oživí Chomutov a Prahu novým cirkusem.

CIRQUEON postaví na pražské Ladronce a chomutovském hřišti u Městského parku cirkusovou vesničku Cirkus BASE. Kulturně-vzdělávací projekt, který vzniká ve spolupráci s cirkusovou školou Trondheim kulturskole, představí nový cirkus a jeho disciplíny veřejnosti. Jedinečná akce tak nabídne ve veřejném prostoru dětem i dospělým široké spektrum zaměření – novocirkusová představení, workshopy žonglování, pozemní i vzdušné akrobacie, provazochodectví, parkouru i školní lekce projektu TěloCIRK, který zpestřuje hodiny tělocviku cirkusovými prvky.

Stožáry šapitó se vztyčí v Chomutově od 5. do 13. května a v Praze od 20. května do 2. června.

V programu Cirkus BASE najdou diváci hned několik premiér. Fenomenální stojkař Michal Mudrák si splní svůj sen a jako první Čech obrazí svět s představením ušitým na míru vlastnímu šapitó. Jako první štaci pro rodinnou kuchařsko-akrobatickou show Teacrobat zvolil právě Chomutov. V severočeském městě uvede novinku Link také česko-švýcarský soubor Cie Pieds Perchés, který vezme diváky na procházku s živou hudbou, akrobatickými a vzdušnými performancemi. Pro Prahu chystá originální dvojice Michaela Stará a Jonatán Vnouček pohybovou klaunerii J.O.E. zaměřenou na téma vztahu dětí a moderních technologií. Soubor akrobatek Cirkus TeTy uvede site specific premiéru vizuálně pohybové performance Ke zdi. Cirkusová vesnička přivítá i celou řadu ostřílených souborů jako Bratři v tricku, Blackout Paradox, akrobatku Elišku Brtnickou, Studio Damúza, LokVar a mnoho dalších.

Kromě divadelního programu si návštěvníci mohou vyzkoušet cirkus na vlastní kůži. Otevřené a vedené workshopy nabídnou cirkusové disciplíny jako je žonglování, chůze po slackline, balanční techniky či závěsnou a pozemní akrobacii. V nabídce vedených workshopů budou i bleší cirkusy, oblíbené cirkusové hrátky pro děti od 1 do 3 let a jejich rodiče, family cirkusy pro větší děti a rodiče, lekce FotrCIRKu určené dětem a jejich tátům, kurzy švihadel a hoopingu (cvičení s obručí). Nebudou chybět ani vedené kurzy projektu TěloCIRK a Základy cirkusové pedagogiky.

Projekt v sobě nese i výraznou zahraniční stopu. Vzniká totiž ve spolupráci s norskou cirkusovou školou Trondheim kulturskole, která letos slaví 50 let od svého vzniku a 20 let od otevření cirkusového centra. Díky tomuto spojení povedou některé workshopy trondheimští lektoři a uskuteční se výměna studentů české i norské cirkusové školy, která vyvrcholí společným vystoupením v obou zemích.

Většina představení se uskuteční pod širým nebem a bude pro diváky zdarma. Na workshopy, ale i na představení, která se odehrají v šapitó, je potřeba si zakoupit vstupenku ZDE.

Kompletní program najdete na www.cirkusbase.cz

Sledujte profil Cirkus BASE  na sociálních sítích, ať nepřijdete o žádné aktuální informace:

Facebook / Instagram
FB událost Chomutov
FB událost Praha

Cirkus BASE pořádá CIRQUEON ve spolupráci s norskou Trondheim kulturskole a Norskými fondy EEA and Norway Grants.