6. 2. 2024, Zpravodajství

PŘESUNUTO – DEBATA: Australská cirkusová škola přijíždí do Trutnova

DEBATA JE PŘESUNUTA NA TERMÍN V KVĚTNU 2024.

_______________________________________________

V Trutnově vzniká australsko-česká cirkusová škola s názvem CZirkidz, první svého druhu v Evropě. Partnerem projektu je australská cirkusová škola Cirkidz, která vychovává ty nejlepší světové akrobaty.

Její umělecký ředitel Joshua Hoare, režisér mimo jiné vysoce oceňovaného představení SISSY, jehož světová premiéra se loni uskutečnila na festivalu Cirk-UFF, se stal garantem trutnovské školy.

V Café NONA spolu s Liborem Kasíkem představí projekt a jeho možnosti pro profesionální akrobaty, novocirkusové lektory a další zájemce z české novocirkusové scény.

Debata s Liborem Kasíkem a Joshuou Hoarem, moderuje Hana Strejčková.

Debata je pro registrované účastníky zdarma.

´

MgA. Libor Kasík je zakladatelem festivalu Cirk-UFF a cirkusové školy CZirkidz. Vystudoval Konzervatoř v Praze a hudební management na Akademii múzických umění. Jako profesionální pěvec, poté provozovatel hudební agentury či dramaturg a produkční hudebních festivalů Pražského hradu, měl možnost procestovat prakticky celý svět. Od roku 2009 působí jako ředitel jednoho z nejmodernějších divadel v České republice, trutnovského Uffa, kde mimo jiné založil dnes světově respektovaný festival Cirk-UFF. V roce 2020 byl v rámci Strategie kulturních a kreativních průmyslů, řízenou Ministerstvem kultury ČR, zařazen mezi „12 hrdinů kulturních a kreativních průmyslů“.

Joshua Hoare je garantem trutnovské cirkusové školy CZirkidz a uměleckým ředitelem cirkusové školy Cirkidz v Adelaide. Je absolventem National Institute of Circus Arts (Swinburne University), dále University of Sydney a University of New England. Kariéru profesionálního artisty postupně zaměnil za režii a facilitaci. Věnuje se jak cirkusovému umění tak fyzickému divadlu. Vždy ho totiž fascinovalo poznání, ke kterému je možné se dobrat skrze tělo mimo verbální komunikaci.

Více informací o cirkusové škole CZirkidz.

Debatu spolupořádá festival Cirk-UFF, Platforma českých novocirkusových profesionálů za podpory Fondů EHP v rámci programu Kultura. Oficiální stránky Fondů EHP a Norska: www.eeagrants.org